ZAPOJMO ZAPLEŠIMO ZAIGRAJMO

ZAPOJMO ZAPLEŠIMO ZAIGRAJMO

V torek, 28. 3. 2017 smo na naši Osnovni šoli Škofja Loka-Mesto pripravili pevsko-plesno-igralski popoldanski šov. Program je bil zelo pester, saj so se s svojimi zanimivimi točkami predstavile skoraj vse interesne dejavnosti, ki potekajo na naši šoli in so tesno povezane s petjem, plesom in odrsko igro. Zapelo nam je kar pet zborovskih skupin, zaigrali sta nam dve starejši dramski skupini, kar štiri plesne skupine pa so se zavrtele v ritmih različnih zvrsti glasbe.

Zapeli so nam Otroški pevski zbor učencev prvega razreda, Otroški pevski zbor učencev drugega in tretjega razreda, Pevski zbor učencev četrtega in petega razreda, Mladinski pevski zbor in učenci izbirnega krožka Ansambelska igra.

Dve starejši dramski skupini pa sta vsaka posebej zavzeli oder, zaigrali in nas pošteno nasmejali. To so bili učenci Dramskega krožka ANA LOCOPOLITANA in pa učenci Angleške dramske skupine HOTHEADS.

Naš oder je bil skoraj premajhen za vse plesalce, ki hodijo na različne plesne krožke. Vsaka s svojo točko sta nam zaplesali tako mlajša, kot tudi starejša Otroška folklorna skupina-Kamniti most. Učenke krožka Plesne urice so nas očarale, začarale in spomnile na prehitro minuli praznični čas. Šolska plesna skupina pa nas je navdušila z usklajenostjo gibov in usklajenim plapolanjem rutk.

K popolni izvedbi prireditve je v veliki meri pripomogel tudi radijski krožek z zanesljivo in obenem strokovno podkovano ekipo, ki je poskrbela, da se nas je dobro slišalo. Za sceno so poskrbeli učenci Likovnega krožka. Pekarski krožek je s slastnimi piškoti napolnil peharje, ki so jih folkloristke na koncu prireditve ponesle med gledalce. Fotografski krožek je med prireditvijo poskrbel, da je vse dokumentirano in da imamo dokaz za naše zanamce, da smo v torek ob 17.00 res bili v večnamenskem prostoru za vas, peli, igrali, plesali, torej naše talente pokazali in zmagali.

Če ste prireditev spremljali v živo, po prebranem članku niste izvedeli nič novega, če pa vas ni bilo, pa vabljeni na naslednjo prireditev Zapojmo zaplešimo zaigrajmo v letu 2018, kjer se bodo zopet tresla tla pod usklajenimi plesnimi koraki, tresle stene zaradi tresočih glasilk in bolele trebušne mišice zaradi dramskih vragolij na in pred odrom.

Glede voditeljev programa pa pri nas na šoli ne potrebujemo poklicnih voditeljev, ker imamo že sami dovolj talentiranih učencev, ki znajo sproščeno, simpatično in odgovorno speljati prireditev.

Vmes, med vsem tem časom, ko so učenci med šolskim letom na krožkih vadili svoje točke, pa se je ‘skuhalo’ še novo šolsko glasilo Loška medla, kjer si lahko preberete marsikaj. V Loški medli so objavljeni prispevki naših učencev pa ne le prispevki, ampak tudi fotografirani likovni izdelki. Vabljeni k nakupu in branju le-te.

Vse vajeti prireditve sva imeli v rokah gospa Natalija Krstič Rant in moja malenkost Nina Taler. Zaradi ogromnega števila talentiranih učencev sva imeli kar težavo vse združiti v enourni program J.

Zapisala profesorica razrednega pouka Nina Taler

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost