Balet Labodje jezero in obisk naše prestolnice

V ponedeljek, 12. 6. so učenci 7. in 8. razredov obiskali našo prestolnico in se sprehodili mimo njenih večjih zanimivosti, ter si v operi ogledali balet Labodje jezero.

Obisk Ljubljane

7. razredi:

Pot po Ljubljani začnete pri ljubljanski Operi in mimo parlamenta (9), pridete do Kongresnega trga (8), kjer si ogledate plesno šolo Kazina, poslopje Univerze v Ljubljani in Ljubljansko Filharmonijo. Pot nadaljujete ob Ljubljanici do Čevljarskega mostu (7), ki ga prečkate in se po Stari ljubljani sprehodite do mestne hiše, Magistrata, tam vidite tudi Robov vodnjak. Nadaljujete mimo stolnice (5) čez tržnico (4) do Zmajskega mostu in ob arkadah Plečnikove tržnice do novega Mesarkega mostu. Malico imate ob nabrežju, kjer so ploščadi. (M) Sprehodite se do Prešernovega spomenika, kjer si ogledate Tromostovje, Frančiškansko cerkev, maketo Ljubljane in pogledate proti Ljubljanskemu gradu. Pot nadaljujete po Čopovi ulici, ki se nadaljuje z Cankarjevo do Opere. Če utegnete, se lahko sprehodite tudi do parka Tivoli.

8. razredi:

Pot po Ljubljani začnete pri ljubljanski opernih hiši in nadaljujete pot po Cankarjevi cesti, ki se nadaljuje v Čopovo ulico in pridete do Prešernovega spomenika in Tromostovja (1). Ogledate si maketo Ljubljane, Prešernov spomenik, Tromostovje in rdečo frančiškansko cerkev. Pot nadaljujete ob Ljubljanici v smeri proti novemu Mesarskemu mostu (2), ki ga prečkate in ob arkadah Plečnikove tržnice obiščete še Zmajski most. (3). Pot nadaljujete po ljubljanski tržnici mimo stolnice (5), ter mimo mestne hiše, Magistrata v Staro Ljubljano. Sprehodite se čez čevljarski most in imate malico na Bregu (M). Pot nadaljujete ob Ljubljanici in prečkate kongresni trg (8). Na kongresnem trgu vidite poslopje Univerze v Ljubljani, stavbo Slovenske filharmonijo in plesno šolo Kazina. Pot nadaljujete mimo parlamenta do Opere.

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost