Zadnje priprave na regijsko tekmovanje FLL

Pozdravljeni. Še zadnjič v tem letu se javljam z novičko o naši FLL ekipi. Ker se regijsko tekmovanje bliža, smo tokrat popravljali še zadnje malenkosti in se pripravljali na predstavitev projekta, da bomo lahko čim bolj suvereno nastopili pred sodniki.

Če najprej nekaj besed namenim našim pridnim članom robotskega dela, Matic, Jaka, Luka in Juš so še malo preizkušali in spuščali svojega robota.

Luka je tudi pripravil poročilo za tehnični intervju o robotu in programiranju.

Medtem je Aljaž brusil in vrtal nove 3D varčne nastavke in posnel video, ki prikazuje enako odprto pipo z in brez nastavka. Posnetek bomo predvajali pri ocenjevanju projekta.

Dobili smo še zadnji odgovor od strokovnjaka. Kaja je pisala podjetju Watjer. Napisali so, da jih zelo veseli, da mladi razmišljamo v smeri ohranitve vodnih virov. Povedali so, da v Sloveniji z nakupom pipe dejansko že dobimo varčno mrežico, a po enem letu rajši kupimo cenejše mrežice, ki pa ne zmanjšajo porabe vode. Dodali so še, da imamo pri nas za enkrat dovolj vode in se nihče ne obremenjuje s tem, ampak iz leta v leto se kakovost vode slabša zaradi podnebnih sprememb in bo kmalu potreben ukrep zaščite vodnih virov.

Živa in Ela sta naredili anketo, katere rezultate si lahko ogledate tukaj:

Vsaka ekipa ima na tekmovanju še svojo stojnico, zato je Aljaž posnel tudi predstavitveni film, v katerem sta igrala Živa in Lan.

Mi v preostalem delu ekipe pa smo bolj likovno ustvarjali. Uredili smo namreč pano, ki skozi slike prikazuje naše glavne ugotovitve. Prav tako smo izdelali stojalo našega logotipa Lego Loka, da bomo privabili čim več obiskovalcev. Ker je letošnja tema voda, le-te pa ni dovoljeno imeti s sabo, smo se znašli in se odločili, da prinesemo kar celo pipo. S tem bomo lažje demonstrirali enostavno menjavo našega varčnega nastavka. Da bo vse skupaj še bolj zanimivo, smo dobili idejo o srečelovu. Fantje iz robotskega dela so sprogramirali robota, ki naključno izbira številke. Obiskovalec, ki izžreba 1, dobi bombon, tisti, ki izžreba 3 čokoladico, srečnež, ki mu uspe dobiti 2 pa naš nastavek.


Poleg vseh zgoraj omenjenih stvari smo sestavili še okviren scenarij za predstavitev ocenjevalcem.

Tekmovanja, ki bo 6.1.2018, se bodo udeležili vsi razen naju s Kajo. Jaz imam namreč državno tekmovanje iz astronomije, Kaja pa se ravno takrat odpravlja na smučanje. Vsekakor bova obe držali pesti, da se bodo člani naše ekipe odlično odrezali. Do takrat pa lepe počitnice in se vidimo v naslednji novički.

 

Napisala: Pia Vrečko, 8. a

 

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost