7. D S KNJIGO POD RAMO NA OBISK V 1. D

V petek, 28. 9. 2018 smo imeli v 1. D nekoga v gosteh. Gost ni bil le eden, ampak so k nam čisto zares iz ‘tavelike’ šole pripešačili skoraj vsi učenci iz 7. D razreda.

Ta dan smo se spoznali, si pravljico prebrali, si vsebino pripovedovali, se skupaj poigrali, za piko na i pa še nekaj narisali. Vsak od sedmošolcev je že nekaj dni ali dan ali pa isti dan pred odhodom k nam na Novi svet naredil svojo ‘domačo nalogo’ in si v knjižnici izposodil eno pravljico primerno za prvošolca. Na poti k nam na našo šolo, je vsak ‘objemal’ svojo pravljico.

Pri nas pa je zatem vsak prvošolec prijel enega ‘velikana’ iz 7. D razreda za roko in skupaj sta poiskala en miren kotiček za branje. Za nekatere je bil to prostor v učilnici, za druge na terasi, pa na robu peskovnika na igrišču, ali pa ob gugalnicah, na okenski polici, na klopci pod krošnjo drevesa, mogoče na igralih, … in smo se spoznali, veliki malim brali, mali velikim vsebino pripovedovali, se med seboj poigrali.

V tisti eni uri, ki je bila za nas prvošolce zares PRAVLJIČNA in obenem prekratka, ker mi bi še poslušali, še ‘tavelike’ lovili in z njimi govorili…, se je zgodilo toliko lepih stvari, vzpostavilo novih vezi, ki jih bomo čez leto še krepili, utrdili in se vsi skupaj veliko svežega zraka  naužili.

Se že veselimo novih dogodivščin s 7. D razredom.

Zapisala Nina Taler, razredničarka 1. D razreda

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost