Prvih pet tednov

Ponovno se oglašam z razredne stopnje. Za nami je že 5. teden šole.  Kot po navadi, je bil tudi ta pester in zanimiv.

Petošolci smo se spoprijeli z izzivom voznika. S pomočjo projekta Jumicar smo preizkusili, kako je voziti avto. Pozorni smo morali biti na vse znake, semafor, prehod za pešce, kar pa je bilo za nekatere velik izziv. Imeli smo tudi predavanje na temo varne vožnje in gibanja v prometu. Pri tem smo se naučili, da je naša osnovna naloga v prometu ostati živ.

To je bil tudi teden kulturne dediščine. Pri telovadbi smo spoznali igre, ki so se jih igrali že naši starši in stari starši. Skupaj z mentorskim razredom smo se igrali igro zemljo krast. Na šoli smo teden kulturne dediščine povezali s projektom bralne pismenosti, ki smo ga poimenovali OBJEMI KNJIGO.

Pri družbi smo petošolci hodili na škofjeloški grad v muzej. Tam so nas lepo sprejeli in nas veliko naučili. Reševali smo križanke na temo zgodovine. Videli pa smo tudi veliko starih predmetov.

Že nekaj časa spremljamo tudi obnovo atletske steze za šolo. Stroji brnijo vsak dan. Vidi se, da igrišče dobiva novo podobo.

Lepe jesenske dni smo izkoristili za prve športne dneve. Petošolci smo odšli po poti treh gradov na Gabrovo. Športni dan so imeli tudi ostali razredi. Bili so na Ratitovcu, Šmarjetni gori, na Lubniku in na ostalih okoliških hribih.

Toliko za danes. Z vami sem bila petošolka Lucija Lindav.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost