O predbožičnem vzdušju

Pozdravljeni, sem Anja Hladin, učenka 4.C razreda na naši osnovni šoli.

Na šoli smo imeli v petek, 21. 12. 2018, zadnji dan pred božično novoletnimi počitnicami, kulturni dan. V večnamenskem prostoru smo učenci drugih, tretjih, četrtih in petih razredov prisluhnili pravljici z naslovom Kokoška, ki je želela videti morje, avtorja Christiana Joliboisa. Pravljico so v obliki igre predstavile naše učiteljice, ki so ob tem uporabile zabavno in zanimivo kostumografijo. Pravljica govori o pogumni kokoški Karmeli, ki je želela videti svet in ne zgolj nesti jajc. Zgodbica je preprosta, simpatična in nekoliko prismuknjena.

Pred začetkom božično novoletnih počitnic pa smo se nekateri otroci vključili tudi v dobrodelne dejavnosti, ki so organizirane izven naše šole in so pomembne za lokalno skupnost in širše.

Sama sem letos skupaj s starši sodelovala v dobrodelni akciji »Božičkova darila za otroke«. Idejo za dobrodelno akcijo je dala gospa Tamara, ki je s pomočjo Centra za socialno delo Škofja Loka izbrala 80 otrok, ki jim starši težko sami kupijo darila.

Ti otroci so si nato sami izbrali darila, ki so si jih želeli. S starši sem izbrala štiri otroke s seznama in jim kupila željena darila.

Darila je otrokom 19. decembra na prireditvi na Osnovni šoli Ivana Groharja podaril Božiček. Vsi otroci so se daril zelo razveselili, saj so to bila darila, ki so pomenila izpolnitev njihove želje.

Pomembno je, da tisti, ki lahko pomagamo drugim to tudi storimo. V tem primeru smo otrokom izpolnili želje, ki jih njihovi starši ne bi mogli zaradi bolezni ali ker nimajo službe.

Gospa Tamara je povedala, da bo dobrodelno akcijo organizirala tudi naslednje leto. Vabljeni k sodelovanju!

Anja Hladin, 4.c

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost