PEŠBUS 2024/2025!

Otroci do 7. leta starosti morajo imeti na poti v šolo in domov spremstvo, starši si pri spremljanju otrok v šolo lahko med seboj pomagate tako, da se skupaj s svojim otrokom vključite v projekt Pešbus.

PEŠBUS je organizirano spremstvo otrok na poti v šolo. Otroci uživajo v sprehodu z drugimi otroki in odrasle osebe (spremljevalca), starši pa niso več obremenjeni z jutranjim razvažanjem. Ima določene postaje in vozni red, torej deluje kot šolski avtobus, le da se ne premika na kolesih, temveč z nogami. Otroci se v varnem okolju privajajo na udeležbo v prometu in so tako pozneje pripravljeni na samostojno pot v šolo.

STARŠE prvošolcev, njihove sorodnike, sosede ali znance vabimo, da se PRIJAVITE kot spremljevalci. Celotna izvedba in trajanje projekta je namreč pogojeno s številom (in časovnimi možnostmi) prijavljenih spremljevalcev. 

PEŠBUS bomo na šoli pričeli izvajati 16. septembra 2024, ko poteka Evropski teden mobilnosti in bo vozil vsaj do 20. 9. 2024. Vanj se lahko vključijo učenci 1. in 2. razreda. 

PREDVIDENE PROGE:

  1. Tavčarjeva ulica – Nad Plevno – Potočnikova ulica – Kamnitnik – šola – Novi Svet
  2. Pod Plevno – Stara cesta – Koširjeva cesta – Zdravstveni dom – šola – Novi Svet 
  3. Puštal – Spodnji trg – Mestni trg – šola – Novi Svet 
  4. Poljanska cesta – Grajska pot – Kopališka ulica – Mestni trg – šola – Novi Svet
  5. Cesta Talcev – Groharjevo naselje – Partizanska cesta – Šolska ulica – šola – Novi Svet

Obe prijavnici (prijava otroka, prijava spremljevalca) najdete na spletni strani šole, oddajte jih razrednikom ali v tajništvo do vključno petka, 6. 9. 2024.

Starši, ki (bo)ste otroke prijavili na PEŠBUS, boste pravočasno seznanjeni o podrobnostih. Vse dodatne informacije dobite pri koordinatorici akcije Špeli Prijatelj na e-naslovu: spela.prijatelj@ossklm.si

Pešbus – Prijava otroka 2024

Pešbus – Prijava in izjava za spremljevalce 2024

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost